Стосовно голови «Енергоатому» проведуть розслідування

Поділитися:

Стосовно тимчасового виконувача обов’язків президента НАЕК “Енергоатом” Петра Котина проведуть службове розслідування. Для цього створено спеціальну комісію. Це випливає з урядового розпорядження, затвердженого 9 червня цього року.

У ньому йдеться про те, що розслідування має бути здійснене згідно із законом про запобігання корупції, а також в рамках виконання розпорядження, ухваленого Нацагентством з питань запобігання корупції від 3 березня поточного року.

Термін, відведений для службового розслідування, становить два місяці.

Як відомо, у розпорядженні НАЗК йшлося про неправомірність звільнення Олега Поліщука із посади глави із запобігання та протидії корупції – радника президента «Енергоатома».

Водночас, у НАЕК у коментарі ЗМІ зауважили, що відповідне урядове розпорядження – це технічний і процедурний документ, який затвердили для виконання формальних вимог Нацагентства з питань запобігання корупції щодо реалізації його приписів. Також там наголосили, що це розпорядження ні на що не впливає, адже суди у квітні закрили ініційовані НАЗК провадження, не знайшовши складу правопорушення.

Нагадаємо, у березні Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України завести кримінальну справу проти державної компанії НАЕК “Енергоатом”.

Раніше повідомлялося, що збитки національної атомної енергогенеруючої компанії “Енергоатом” у 2020 році становили 4 млрд 845 млн гривень, випливає зі звіту експертної організації StateWatch.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ