Стало відомо, як зросли резерви НБУ

Поділитися:

У Національного банку розповіли про те, що міжнародні резерви на початок року сягнули 30,94 млрд доларів (в еквіваленті), що на шість відсотків більше проти показника минулого року, коли було 30,55 млрд доларів в резерві.

Про це інформує пресслужба Центробанку.

Таким чином, за 2021 рік вони зросли на 1,8 млрд доларів.

Як пояснюють в НБУ, Міжнародні резерви збільшилися завдяки отриманню зовнішнього фінансування, а також за рахунок купівлі валюти регулятором на валютному ринку.

Загалом торік із зовнішніх та внутрішніх джерел країна отримала 11,2 млрд доларів, що майже компенсувало платежі з обслуговування та погашення держборгу в іноземній валюті – 11,5 млрд доларів.

Упродовж року частіше фіксували ситуацію, коли пропозиція валюти на ринку переважала над попитом – головно за рахунок сприятливій світовій кон’юнктурі для основних товарів вітчизняного експорту. Це дозволило Центробанку викупити на ринку близько 2,4 млрд доларів.

За даними НБУ в останній місяць минулого року міжнародні резерви зросли на 342,5 млн доларів, або на 1,1%, у першу чергу – шляхом надходження на користь уряду.

Нагадаємо, що минулого тижня Міністерство фінансів України за підсумками останніх аукціонів залучило через розміщення гривневих облігацій внутрішньої держпозики не менше 15,01 млрд грн.

Також ми писали про те, наскільки збільшився обсяг ОВДП.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу