Стало відомо, як вплине транш від МВФ на курс гривні

Поділитися:

Отримання Україною траншу від МВФ у розмірі $2,7 млрд не вплине на валютний ринок. Про це заявив фінансовий аналітик ICU.

Поки що немає офіційного рішення стосовно того, куди будуть спрямовані гроші. Проте, найімовірніше, що Мінфін спрямує основну частину цих коштів для погашень за зовнішніми боргами в іноземній валюті.

«Кошти МВФ надійдуть дуже вчасно, адже наступного місяця, у вересні, Україна має здійснити погашення за єврооблігаціями. Тому $2,7 млрд дозволять полегшити боргове навантаження на Мінфін. Загалом саме виділення $650 млрд й ставить на меті допомогти урядам країн фінансово під час пандемії», — зазначив Демків.

На думку фінансового аналітика, отримання траншу не матиме впливу на валютний ринок.

«Навіть, якщо якусь частину валюти Мінфін вирішить обміняти на гривню для фінансування витрат всередині країни, він це робитиме напряму з Нацбанком, не порушуючи баланс на валютному ринку», — зазначив аналітик.

Нагадаємо, НБУ очікує кредит від МВФ у найближчі тижні. У Національному банку заявляють, що остаточне рішення Міжнародного валютного фонду щодо кредиту для України буде ухвалене на початку серпня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу