Стало відомо, як у березні перерахують пенсії українцям

Поділитися:

У березні поточного року буде проведена щорічна індексація пенсій громадянам України. У 2021 році надбавку не отримають ті пенсіонери, які отримують пенсію на 11% меншу за мінімальну, а також і група тих, які отримують максимальну. В середньому ж сума перерахунку складе близько 1 тис. грн. Таку інформацію оприлюднили в Пенсійному фонді України.

За правилами індексації пенсій, в березні 2021 року на 11% зросте розрахунковий параметр — розмір середньої заробітної плати. Саме на ньому засновані всі розрахунки пенсій, відповідно, розміри пенсій будуть змінені в бік збільшення. Тим часом в суму збільшення не будуть входити такі надбавки, як виплати за спецстаж, доплати пільговим категоріям.

Уже відомо, що під березневу індексацію потраплять близько 7 млн ​​пенсій в країні.

Раніше повідомлялося, що українців «Дракон» накопичувальними пенсіями. Для початку пропонується відраховувати на пенсію 4 відсотки від заробітної плати: 2 відсотка — від роботодавця за рахунок ЄСВ і — від працівника за рахунок податку на доходи фізосіб. А ось проект закону №2683 передбачає 2% ЄСВ і 1% ПДФО, що категорично не сприймає бізнес-співтовариство.

Також ми писали й про те, що середня пенсія в Україні — понад 3400 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу