Стало відомо, скільки ВВП втрачає Україна за місяць на карантині

Поділитися:

Українські економісти повідомляють, що при місячному карантині країна втрачає 0,5% ВВП.

«За даними Нацбанку, країна при місячному карантині втрачає 0,5% зростання ВВП. При цьому говорити про реальні збитки для економіки досить складно через те, що бізнес пішов в тінь. У нас дуже дивний підхід до карантинних обмежень. Коли закрили сферу суспільного, транспорт продовжував працювати.

Крім того, багато закладів продовжили працювати за закритими дверима. Насправді на карантин пішли деякі, бізнес продовжує свою діяльність в тіні. Тому, коли НБУ робить розрахунки, скільки втратить українська економіка від локдауну, він виходить з того, як ніби все реально закрилися. Ми ж знаємо, що це не відповідає дійсності. Тому говорити про реальні збитки для економіки досить складно, але вони, безумовно, будуть », – кажуть експерти.

Слід зазначити, що економічні збитки продовжать рости до тих пір, поки в країні не вакцинують необхідну кількість населення.

«А якщо у нас буде провалена вакцинація, то економічні збитки продовжать рости. Крім того, ми не зможемо подорожувати по світу. В цьому випадку економіка глибоко перемішана з соціальним аспектом », – резюмують фахівці.

Нагадаємо, що глава Європейського банку реконструкції і розвитку Оділь Рено-Бассо спрогнозував динаміку збільшення внутрішнього-валового продукту України до кінця 2021 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Раніше повідомлялося, що Державна служба статистики оприлюднила оцінку валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2020 році. Економіка скоротилася на 4,0%, що дещо краще урядового прогнозу (4,8%).

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ