Стало відомо, скільки втрачає бюджет через корупцію на митниці

Поділитися:

Екс-голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко вважає, що в бюджет країни щороку не надходить близько 3 мільярдів доларів через неефективну роботу митників.

“Від 2 до 3 млрд доларів, на жаль, ми втрачаємо через неорганізовану, неефективну роботу митної адміністрації. Через” корупційний хаб “, куди входять не тільки митники, а й правоохоронці”, – сказав чиновник.

Макаренко впевнений, що правоохоронні органи не повинні бути присутніми в системі митного контролю, яку і зовсім потрібно змінити. Правоохоронці повинні здійснювати контроль за нечесними митниками, надавати інформацію про контрабанду, а не “кошмарити бізнес”. Так, за десять років ніяких системних реформ на митниці не відбувалося, і її “фактично руйнували”.

“При зміні декорацій і прізвищ – одних контрабандистів ми сьогодні відігнали від митної годівниці, – не зміниться ситуація до тих пір, поки ми не змінимо систему митного контролю”, – додав колишній глава Держмитниці.

Державна митна служба України порадувала українців новим сервісом: в цю п’ятницю митниця відкрила нову службу підтримки для бізнесу – «HelpDesk». Про це відомство повідомило на своїй сторінці в Telegram.

Раніше повідомлялося, що Державна митна служба повідомляє про запуск підтримки для бізнесу HelpDesk. Як інформує прес-служба відомства в телеграмі, бета-версію можна знайти за посиланням help.customs.gov.ua. Відзначається, що першим напрямком HelpDesk стане підтримка NCTS.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу