Стало відомо, скільки витратила Україна на імпорт струму

Поділитися:

Народний депутат України обурився політикою уряду, оскільки вважає, що він «безсовісно утилізує бюджетні кошти».

Зокрема, політик нарікає на те, що лише за січень 2022 року на імпорт електроенергії витрачено 1,3 мільярда гривень, а їх, на думку, нардепа, можна було спрямувати як інвестиції на розвиток вугільної промисловості та погасити борги перед шахтарями.

«Український уряд продовжує безсовісно утилізувати бюджетні кошти, спрямовуючи їх на закупівлю електроенергії за кордоном. В одному січні витратили 1 мільярд 300 мільйонів гривень, імпортувавши 509 млн кіловат-годину», – написала вона.

За її словами, витрачені кошти могли бути успішно інвестовані у розвиток вугільної та теплової генерації України, а не надіслані енергетикам сусідніх країн.

Нардеп 9-го скликання вважає, що якби уряд інвестував ці гроші в державні шахти, вже могли б бути запущені нові лави, а це в свою чергу сприяло б нарощуванню видобутку вугілля, знизило б собівартість видобутку і, відповідно, зменшило навантаження на держбюджет.

Політик додала, що Кабмін просто зобов’язаний у найближчий термін закрити борги перед шахтарями і закласти в держбюджет кошти для закладення нових лав з метою забезпечити енергобезпеку та пройти якнайменше болісно поточний та наступні опалювальні сезони.

Раніше ми писали, що НАБУ просять розслідувати імпорт струму з Білорусі.

Також ми повідомляли про тимчасове відключення постачання електроенергії з Білорусії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу