Стало відомо, скільки витрачає Україна на погашення держборгу

Поділитися:

Україні необхідно при погашенні державних боргів максимально знизити навантаження на економіку і на платників податків. Таку думку висловив глава правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій.

«Держборг дійсно досить великий. І суми на його погашення — це практично перша за величиною стаття витрат в держбюджеті. Приблизно третина наших витрат – це виплати за державним боргом. По внутрішньому і зовнішньому», — зазначив він.

За його словами, для погашення державних боргів використовуються два основних джерела. Зокрема, виплати здійснюються за рахунок бюджетних надходжень та грошей від Міжнародного валютного фонду.

«Традиційно, перш за все, це погашення боргів за рахунок бюджетних надходжень. Тобто фактично мова йде про те, що частина наших податків буде йти на погашення боргу. Другий варіант – ми сподіваємося отримати гроші від Міжнародного валютного фонду, і вони також будуть частково використовуватися для погашення зовнішнього боргу. на сьогоднішній день вже є гроші, які прийшли до нас від Європейського Союзу. Йдеться приблизно про 600 млн євро, і частина їх, напевно, все-таки буде використана теж на погашення боргу», — пояснив він.

Раніше стало відомо, скільки грошей Міжнародного Валютного Фонду піде на виплати за держборгом.

Також ми писали про те, що сукупний державний борг України у серпні 2021 року скоротився на 440 млн доларів. Тепер він становить 92 млрд 530 млн.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ