Стало відомо, скільки валюти купив регулятор на міжбанку

Поділитися:

Національний банк 20-24 вересня поточного року придбав на міжбанківському валютному ринку 22 з половиною мільйони доларів (в еквіваленті). Водночас, НБУ минулого тижня валюту не продавав.

Зокрема, 5 мільйонів доларів Нацбанк викупив за найкращим курсом розміщення пропозиції з продажу іноземної валюти (Matching), а решту – за єдиним курсом.

Додамо, що позаминулого тижня НБУ викупив на міжбанку 20 млн доларів.

Відомо, за понад півроку регулятором було викуплено валюти на міжбанківському ринку на понад 1 млрд 661 млн доларів, продано на 197 млн доларів (в еквіваленті). Обсяг чистої купівлі валюти становить близько 1 млрд 460 млрд доларів.

Нагадаємо, що у Національному банку розповіли, коли запрацює закон про криптовалюту. Законопроект «про віртуальні активи». представлений в українському парламенті під номером №3637.

Також ми писали, що у Національному банку повідомляли, що у перший місяць осені поточного року за операціями фізосіб співвідношення попит-пропозиція на іноземну валюту наближається до збалансованого. За словами глави Ради Нацбанку Богдана Данилишина, з початку вересня обсяг чистої купівлі населенням готівкової іноземної валюти становив 10 млн доларів, а чистого продажу у безготівковій формі – 9 млн доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу