Стало відомо, скільки українців отримали допомогу по безробіттю

Поділитися:

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства повідомили, що в 2020 році 400 тисяч українців отримали державну підтримку з тимчасового безробіття, не будучи звільненими з роботи, на загальну суму 2,8 млрд грн.

«У 2020 році нам вдалося зупинити повальний рівень безробіття. І 400 тис. Людей отримали підтримку з тимчасового безробіття, не будучи звільненими з підприємств. Загальна сума компенсацій склала 2,8 млрд грн », – заявив глава відомства.

Відомо, що минулого року карантинні програми були профінансовані на 4,7 млрд грн.

«Це допомога ФОП, працівникам, роботодавцям … Всі ці стимулюючі речі, попри обмеженість ресурсів, держава знаходила кошти, щоб підтримати підприємців, в першу чергу малих і середніх», – сказав міністр економіки.

Нагадаємо, що новий закон набрав чинності в Україні. Так, в уряді розширили допомогу безробітним не тільки на період інших карантинів, але і на випадок надзвичайних ситуацій.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві економіки заявили, що ВВП України в січні скоротилося на 2,6-2,8% г / г. Експерти відзначають, що чергові обмеження січневого локдауну (з 8 по 24 січня включно) викликали певне затухання виробничої активності більшості суб’єктів економічної діяльності, посиливши песимістичні настрої бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу