Експерти встановили, що Україна у списку за рівнем споживання сиру в Європі – на останньому місці.
Так, з розрахунком на одну особу у рік, українські громадяни споживають 4,66 кілограма сиру. А от в інших європейських країнах – 18,3 кілограма. До прикладу, у Сполучених Штатах – майже 17,5 кілограмів, у Канаді – понад 14,4 кілограма, в Австралії – майже 11,8 кілограма, в Аргентині – понад 9,5 кілограмів, зауважують експерти.
При цьому, як стверджують фахівці, рівень споживання сиру в нашій країні зростає за рахунок імпортованої продукції, оскільки, вона часом дешевша за українську.
У 2020 році серед головних імпортерів сиру були: Польща, яка поставила 18,8 тонн продукції, Німеччина із 7,5 тонн, Франція з 3-ма тоннами, Нідерланди з 2,7 тонн та Італія з 1,7 тонн сиру.
Раніше ми писали, що українці на карантині активно споживають свинину.
Також ми писали, що Україна потрапила в топ-10 світових виробників малини. Країна зайняла почесне 7 місце в цьому списку, як свідчать дані Українського клубу аграрного бізнесу. На цю мить до топ-3 держав по вирощуванню малини входять Російська Федерація, Мексика і Сербія.