Стало відомо, скільки прямих інвестицій втратила Україна за минулий рік

Поділитися:

868 мільйонів доларів у вигляді прямих інвестицій втратила Україна у минулому році, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

При цьому, пандемія коронавірусу налякала інвесторів, оскільки було незрозуміло, як довго вона триватиме і як відреагують глобальні ринки. Тож, міжнародні інвестори почали вкладати свої кошти у казначейські облігації США. А от наша держава і досі залишається ризиковою для інвесторів, оскільки належить до групи економік, що розвиваються. До того ж, констатують фахівці,  майже всі роки незалежності дві третини капіталовкладень в нашу державу припадають на юрисдикцію країн, які належать до офшорних зон.

Але і тут 2020-й багато чого змінив. Загалом же, за останні 10 років місцеві інвестори використовують таку ж модель поведінки, як і іноземні. Це свідчить про те, що великі гравці в українському бізнесі, як і закордонні бізнесмени шукають способи заробити.

Нагадаємо, Національний банк України продовжить емісію гривні задля погашення державного боргу, зазначають експерти. Ситуація залишається напруженою: спостерігається активність іноземців із продажу облігацій внутрішньої держпозики та купівлі валюти. Напруженості додає ситуація на Донбасі та епідеміологічна ситуація в Україні із коронавірусу.

Також ми писали, що у Мінфіні назвали головною проблемою 2021 року – обмеження держбюджету. Відтак, деякі державні рішення не будуть забезпечені бюджетним ресурсом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу