Стало відомо, скільки коштує земля в Європі

Поділитися:

У багатьох країнах ціна гектара сільськогосподарської землі стартує від 10 тисяч євро, а в деяких доходить і до сотні тисяч. Ціни на землю сільгосппризначення опублікувала статистична організація Єврокомісії.

Відтак максимальну вартість землі зафіксовано на Канарських островах, що належать Іспанії. Згідно з інформацією, 1 гектар у 2020 році коштував у середньому понад 120 тисяч доларів.

Також дорогою є земля у Нідерландах, де навіть мінімальна вартість гектара становить близько 54 тисячі євро. Максимальна ціна там становить 104 тисячі євро, а середня — майже 70 тисяч.

Високу середню вартість землі також зафіксовано у Люксембурзі, Італії, Ірландії та Словенії. У всіх цих країнах середня ціна на землю вища за 20 тисяч євро.

Водночас найнижчі мінімальні ціни на землю зафіксовано у у Болгарії — трохи більше ніж 2 тисячі євро.

Раніше ми повідомляли, що в Україні зареєстрували вже понад 72 тисячі угод з купівлі/продажу сільськогосподарських земель. Продано ділянок загальною площею майже 185 тисяч гектарів.

Також ми писали про те, що Державне бюро розслідувань викрило незаконну схему приватизації понад 1 тисячі гектарів земельних ділянок у Житомирській області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу