Стало відомо, скільки грошей до бюджету принесла боротьба зі «скрутками» ПДВ

Поділитися:

Лише за півтора місяці (з початку грудня до середини січня) спостерігається значне зростання поповнень платниками ліміту для реєстрації своїх накладних за допомогою електронного адміністрування ПДВ.

Ця сума, за словами голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, перевищила суму за аналогічний період попереднього року на 10 мільярдів гривень.

В результаті, звертає увагу чиновник, загальна сума за період з 1 грудня 2021 року по 15 січня 2022 року поповнення склала 53,2 мільярда гривень, що більше попереднього показника на 10 мільярдів.

Насамперед ефективність декларування пов’язана з тим, що податківці під новим керівництвом запровадили систему боротьби з фіктивними податковими накладними.

Таким чином, «схемний» кредит зменшується, а це у свою чергу сприяє провадити діяльність, реєструючи накладні, за допомогою «живих» грошей, які платники активніше заводять у системі.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві фінансів України заявили, що незабаром, у рамках податкової перевірки, доходи всіх українців мають намір звірити, починаючи з 1995 року.

Також ми писали, що з Нового року в Україні запрацюють непрямі методи податкового контролю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу