Стало відомо, скільки електроенергії експортувала Україна з Білорусі у 2022 році

Поділитися:

118 мільйонів доларів – саме на стільки Україна експортувала електроенергії з Білорусі торік та за перші 11 днів Нового року.  Про це інформує канал «Перший Діловий».

Такі дані наводить Всеукраїнська енергетична асамблея. Зазначається, що на сьогодні заявлений імпорт білоруської електроенергії вказано на рівні 750 Мегават-годин. Це на 150 Мегават-годин більше, ніж було імпортовано напередодні. Основний обсяг імпорту припав на початок і кінець минулого та початок цього року.

З весни 2021-го діяв мораторій на імпорт електроенергії з Білорусі та Росії, але вже на початку листопада заборона втратила чинність. Відтак, комерційне постачання електроенергії з Білорусі відновилося вже 6-го листопада. В основному імпорт здійснюється майже цілодобово. А у грудні він значно збільшився.

Нагадаємо, компанія «ДТЕК Київські регіональні електромережі» отримала штраф від регулятора на майже пів мільйона гривень. Оператора системи розподілу покарали за результатом позапланових перевірок через скарги споживачів.

Також ми писали, Нацкомісія у сфері енергетики та комунальних послуг зазначила, що згідно з українським законодавством, споживачі електроенергії, у яких було виявлено та зафіксовано порушення та недотримання обленерго гарантованих стандартів якості щодо забезпечення електрикою, мають право отримати компенсацію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу