Стало відомо, скільки доведеться сплатити за несвоєчасну сплату податків

Поділитися:

Згідно з інформацією Головного управління ДПС з 1 січня 2021 року якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом встановлених Податковим кодексом строків, то такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу.

Відомо, що ряд штрафів буде застосовуватися до неплатників податків:

  • при затримці до 30 календарних днів – штраф 5% від погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці понад 30 календарних днів – штраф 10% від погашеної суми податкового боргу;
  • порушення, вчинені навмисно, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25% від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання;
  • при повторному скоєнні порушень протягом 1095 календарних днів або простроченні сплати грошового зобов’язання на термін більше ніж 90 календарних днів – штраф становить 50% від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

Якщо зарахування коштів з електронного рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ проводиться на наступний операційний (банківський) день, штрафи не застосовуються.

Нагадаємо, що в Україні знизили ставки податку на додану вартість з 20 до 14% на ввезення деяких видів агропродукції. Як інформує Офіс президента, глава держави Володимир Зеленський підписав відповідний закон, який вносить зміни до Податкового кодексу.

Раніше повідомлялося, що українським заробітчанам необхідно платити податки в державний бюджет країни, якщо вони є резидентами і отримують іноземний дохід. Як пояснюють експерти, для цього потрібно звернутися до податкової за місцем реєстрації і заповнити декларацію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу