Стало відомо, що запропонує Німеччина Україні після запуску «Північного потоку — 2»

Поділитися:

Уряд Німеччини розробив декілька варіантів компенсації для України, якщо вона таки втратить роль газового транзитера після запуску «Північного потоку — 2». Про це повідомляє авторитетний німецький часопис Spiegel з посиланням на компетентні владні джерела.

Видання наводить щонайменше три пакети для Києва, щоправда, не уточнюючи, чи запропонує Берлін реалізацію їх усіх, чи йтиметься про щось одне на вибір. А саме: допомога в енергетичній сфері, мільярдні інвестиції у модернізацію нашої газотранспортної мережі та пропозиція співпрацювати у галузі виробництва і дослідження водню.

Як прокоментував заступник глави офісу президента Ігор Жовква, Україна все ще сповідається заблокувати роботу газопроводу.

«Ми не говоримо про компенсацію, ми не торгуємо національними інтересами України, ми не торгуємо нашою енергетичною безпекою. «Північний потік-2» все ще має шанси бути зупиненим. Спекуляції на тему, що він вже майже готовий – перебільшені. Він може бути зупинений на будь-якому етапі. Так, як він був призупинений ще у 2019 році», — сказав він.

Зустріч лідерів України та ФРН Володимира Зеленського та Ангели Меркель відбудеться 12 липня у Берліні. Окрім енергетики, головні теми переговорів — ситуація на Донбасі та пожвавлення двосторонньої торгівлі.

Раніше генеральний директор Nord Stream 2 AG заявив, що будівельні роботи на газопроводі «Північний потік — 2» планують завершити до кінця літа.

Також він зазначив, що ще два-три місяці потрібно на випробування і сертифікацію газопроводу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу