Стало відомо, що буде з гривнею і доларом в березні

Поділитися:

У березні 2021 року коливання на ринку обміну валют призведуть до зниження курсу долара по відношенню до гривні.

Аналітики прогнозують зміцнення гривні по відношенню до іноземних валют в березні поточного року. Даний процес вже почався, і в найближчі тижні він буде тривати. На це вплинуть відразу кілька факторів.

Останнім часом попит населення на купівлю іноземної валюти значно знизився. До того ж, вже найближчим часом українські аграрії і нерезиденти будуть продавати долари, що здійснить прямий вплив на формування актуального курсу. Експерти вважають, що ці процеси тривалий час будуть сприяти зміцненню гривні.

“Весняна пора традиційно вважається позитивним періодом для української гривні. Можна не сумніватися в тому, що курс долара буде знижуватися – до 27,5. Саме це і є нашою основною метою. А потім вже треба буде дивитися на інші чинники, які можуть впливати на ринок “, – пояснив директор департаменту казначейських інвестиційних послуг одного з держбанків.

Нагадаємо, що середньомісячний обмінний курс національної валюти – гривні до долара США протягом 2020 року девальвував на 19,3 відсотка. Про це говориться в огляді інфляції, який склали і опублікували в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Раніше повідомлялося, що українська національна валюта може зміцнитися найближчим часом. Тут, за словами експертів, є відразу кілька важливих моментів – і знецінення долара США, і отримання Україною кредитів від міжнародних партнерів. Також важливо, що в країні відбувається збільшення пропозиції долара – це багато в чому сприяє стабілізації гривні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу