Стало відомо, на яку суму влада профінансує аграріїв

Поділитися:

Кабінет міністрів України планує протягом наступних трьох років виділити аграріям державну підтримку в розмірі 13,5 млрд грн.,  повідомляє «Перший Діловий».

Про це йдеться в ухваленій урядом Бюджетної декларації на 2022-2024 роки.

«Бюджетна декларація на 2022-2024 роки передбачає, що протягом наступних трьох років аграріям буде доступна державна підтримка в загальному обсязі 13,5 млрд грн», – повідомили в Мінфіні.

Це означає, що вже зараз близько 9000 підприємств можуть активно планувати свою діяльність і визначатися спільно з профільним міністерством, яка саме підтримка їм необхідна: здешевлення кредитів і придбання сільгосптехніки, розвиток фермерських господарств, розвиток тваринництва, садівництва, виноградарства тощо.

Заступник міністра зазначив, що за наступні три роки малий і середній бізнес отримає доступ до 13,3 млрд грн в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» і гарантій Фонду розвитку підприємництва, а також до 10 млрд грн щорічно завдяки частковому гарантування державою їх боргових зобов’язань через інструмент портфельних гарантій.

Нагадаємо, що серед українських аграріїв провели опитування щодо того, як саме на їх діяльність вплине відкриття ринку землі. Всього в рамках дослідження опитала 521 респондента.

Раніше повідомлялося, що в цьому році аграрії зможуть отримати більше допомоги, при цьому вона буде різноманітною. Так, програма «Посівна» передбачає вже відпрацьовану схему – покупку у аграріїв зерна врожаю цього року з виплатою грошей наперед, але є і нововведення.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу