Стало відомо, кому “Промінвестбанк” продав борги УЗ

Поділитися:

“Промінвестбанк” у 2019-му році продав борги “Укрзалізниці” за згодою Нацбанку. Про це заявив президент компанії Ві АР Кепітал Груп Річард Дейтц, інформує телеканал “Перший Діловий“.

За його словами, серед учаників були ще дві сторони: провідний український комерційний банк та американський інвестиційний фонд. При цьому процес конкурсу і стартову ціну затвердив регулятор.

Напередодні, виявилося що Промінвестбанк у 2019 році продав борги “Укрзалізниці” для Ві Ар Глобал всупереч санкціям проти Промінвесту, як дочки російського Внєшекономбанку. Попри це, колишня перша заступниця глави НБУ Катерина Рожкова надала відповідний письмовий дозвіл. Днями, суд призупинив стягнення 140 мільйонів доларів боргу “Укрзалізниці” на користь Ві АР Глобал Партнерс.

Госпсуд Києва відкрив провадження у справі про визнання договору недійсним. Якщо ж позов держкомпанії відхилять – борги дозволять стягнути.

У 2011-му УЗ взяла кредит у Промінвестбанку. За 6 років вітчизняна компанія звернулася до уряду з питанням, чи варто повертати борг через можливе фінансування тероризму таким чином. У березні 2019-го банк продав права вимоги офшорній кіпрській компанії. Тоді заборгованість становила – 153 мільйона 250 тисяч доларів. Торік, у серпні Укрзалізницю все ж зобов`язали виплатити Ві Ар Глобал Партнерс – 108 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізосіб має намір продати активи 12-ти українських фінустанов на стадії ліквідації на 2 мільярди 350 мільйонів гривень. Їх планують реалізувати до 21 травня.

Також ми писали, що у Фонді гарантування вкладів розповіли про арешти активів власників збанкрутілих банків.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ