Стало відомо, коли запрацює закон про інвестнянь

Поділитися:

У Міністерстві розвитку економіки повідомляють про необхідність ухвалення щонайменше шести нормативно-правових актів для практичної реалізації положень нового законодавства щодо підтримки інвестпроектів зі значними інвестиціями. Наразі у Мінекономіки триває активний процес з формування нормативно-правової бази розвитку відповідного закону.

Як заявила заступниця глави відомства Ірина Новікова, два з шести нормативно-правових актів – вже розроблено та внесено на розгляд уряду. Йдеться про Вимоги до техніко-економічного обґрунтування проектів та Вимоги до заявника щодо фінансової спроможності у втіленні інвестиційного проекту зі значними інвестиціями. Ці документи дозволять інвесторам розпочати підготовку проектів, а Офіс щодо залучення та підтримки інвестицій зможе допомагати в цьому. Також розробили та готують направити в уряд проєкт Порядку взаємодії з інвесторами, місцевою владою та органами держвлади.

З-поміж інших важливих підзаконних актів для старту “програми інвестнянь” – механізм розрахунку надання держпідтримки. Чиновниця також наголосила, що ключовим завданням є і поява Реєстру спеціальних інвестиційних договорів.

За її словами, саме Міністерство економіки буде оцінювати усі інвестиційні проекти перед ухваленням рішення з надання держпідтримки. Після чого будуть укладатися спеціальні інвестиційні угоди між інвесторами та українським урядом.

Нагадаємо, 13 лютого в Україні набув чинності закон про інвестнянь, який добою раніше було опубліковано у «Голосі України». Зокрема, ним передбачене надання підтримки як вітчизняним, так і закордонним інвесторам, загальна сума інвестицій у яких складає від 20 млн євро.

Раніше ми повідомляли, що Фонд державного майна України створив новий онлайн-ресурс, на якому кожен громадянин зможе стати учасником аукціону, ба більше – приватизувати об’єкт нерухомості. Такі дії стали продовженням програми малої приватизації.

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ