Стало відомо, коли реально запрацює БЕБ

Поділитися:

Згідно з законом, Бюро економічної безпеки повинне запрацювати з 25 вересня поточного року. Однак, через те, що наразі не прийняті необхідні для запуску БЕБ зміни до Кримінального процесуального кодексу — нова структура не зможе відразу боротись з економічними злочинами.

На думку глави комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, серйозних збоїв в слідчих діях БЕБ не буде, оскільки депутати оперативно розглянуть зміни в КПК.

«Якщо говорити про те, коли БЕБ повноцінно запрацює, то я вважаю, що 3-4 місяці досить. Питання про зміни в КПК стоїть на перший тиждень вересня, і я думаю, що з високою часткою ймовірності він буде підтриманий. Це вже друге читання , тому ми впораємося дуже швидко», — сказав глава комітету Ради з питань фінансів.

Водночас він підкреслив, що виключно від керівництва цього органу буде залежати те, чи збої в роботі Бюро економічної безпеки нестимуть масовий характер.

«При створенні нового органу ми ніколи не застраховані від такого перебігу подій. Скоріш за все, якісь затримки в розслідуванні якихось виробництв можуть бути. Але чи буде це мати масовий характер і призведе до якихось процесуальним катаклізмів, залежить виключно від керівництва цього органу. Я сподіваюся, що такого не буде», — заявив депутат.

Відзначимо, що до БЕБ перейдуть функції виявлення і розслідування економічних злочинів від податкової міліції і СБУ.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення, згідно з яким при Бюро економічної безпеки мають створити Раду громадського контролю.

Такжож раніше стала відома чисельність співробітників БЕБ. Як прокоментував голова Державної фіскальної служби, у відомстві буде працювати приблизно 4 тисяч співробітників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу