Стало відомо, хто буде призначати наглядові ради держкомпаній

Поділитися:

У Міністерстві економіки повідомляють, що призначенням наглядових рад в українські державні підприємства займатиметься Спеціальний комітет.

Як зазначив глава Мінекономіки Олексій Любченко, невдовзі запустять роботу Комітету за призначенням. Він наголосив, що це є передумова належного формування як наглядових рад, так і запуску реформи корпоративного управління загалом.

Міністр економіки нагадав, що наразі найбільші держпідприємства – не мають ані наглядових рад, ані керівників. Ще деякі підприємства найближчим часом так само залишаться без наглядових рад через закінчення дії контрактів.

Раніше міжнародні партнери закликали українську владу створити план дій у рамках реформи корпоративного управління. Після чого обіцяють відновити свою участь у номінаційному комітеті щодо відбору кандидатів у наглядові ради держпідприємств.

Нагадаємо, 67 мільйонів гривень збитків за перший квартал цього року нарахувала Держекоінспекція, перевіряючи промислові підприємства. І склала всього майже 5 тисяч адміністративних протоколів про порушення.

Раніше повідомлялося, що 1 млрд 250 млн гривень збитків отримали державні шахти. Це дані за перший квартал року. При цьому за цей період шахтарям вдалося збільшити видобуток вугілля на 36 відсотків, а отже дещо поліпшити статистику збитковості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу