Стали відомі подробиці законопроекту про протидію рейдерству

Поділитися:

Комітет Верховної Ради з питань правової політики підтримав рішення про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству.

Як повідомили в Мін’юсті, законопроект був розроблений, щоб усунути ряд існуючих прогалин та недоліків, які перешкоджають ефективному захисту права власності та корпоративних прав. Його прийняття дозволить вжити необхідних антирейдерських заходів і встановити дієві запобіжники з метою недопущення протиправного захоплення підприємств і незаконного заволодіння нерухомим майном.

Серед новацій: усунення штучних бар’єрів для розгляду Мін’юстом реєстраційних кейсів по суті і створення грунту для розгляду скарг, що містять базову інформацію про заявника та оспорюваній реєстраційній дії. Зокрема, запропоновано прибрати деякі вимоги до змісту скарги.

У Мін’юсті сподіваються на створення додаткового антирейдерського запобіжника для аграрної сфери.

Раніше повідомлялося, що у Міністерстві юстиції України заявили, що на цей час проявів рейдерства в Україні більше не існує. Про це повідомив міністр профільного відомства на своїй сторінці в Facebook. При цьому сам чиновник вказав, що в державі все ще є люди з поганими намірами. Міністр вважає, що Офіс протидії рейдерству успішно бореться з цією проблемою.

Також ми писали й про те, що кримінальний кодекс України пропонують доповнити рейдерством.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу