Стали відомі подробиці податкової амністії

Поділитися:

Закон про податкову амністію незабаром можуть прийняти депутати Верховної Ради. Згідно з документом українці, які не можуть пояснити походження своїх грошових та інших активів, можуть їх задекларувати, заплативши з них невеликий податок. Після цього у держави вже не буде до них питань про походження цих коштів.

Відомо, що законопроект стосується лише тих доходів, з яких чомусь не платилися податки. Якщо закон буде прийнятий, то заплатити податок на “сумнівне” майно можна з 1 липня 2021 року по 1 липня 2022 року.

Слід зазначити, що законопроектом передбачена сума, яку держава “пробачить” і так – 400 тисяч гривень. Тобто, держава вважає, що не варто “робити нерви” громадянам через таких незначних сум.

При цьому, на чиновників закон розповсюджуватись не буде. Вони-то якраз зобов’язані регулярно декларувати всі свої фінансові та майнові придбання і витрати. Однак, невідомо, що закон говорить про колишніх чиновників, які зуміли сколотити свій стан під час перебування при владі.

Нагадаємо, що новий законопроект має намір внести до Верховної Ради Президент України Володимир Зеленський. Відомо, що документ передбачає повернення покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі за недостовірне декларування та неподання декларації.

Раніше повідомлялося, що економічний експерт Андрій Новак розповів про майбутнє законопроекту про податкову амністію. В даний час в парламенті зареєстровано кілька проектів законів на цю тему.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу