Стала відома ціна вугілля на світових ринках

Поділитися:

У світі рекордно здорожчало енергетичне вугілля – тонна коштує 300 доларів. Про ситуацію на світовому енергоринку розповіли у Міністерстві енергетики України.

Там зазначили, що ціни й на природний газ та електроенергію зросли в рази. Так, «блакитне паливо» на TTF в Нідерландах сягнуло 2 тисяч доларів вартості. Електрика в європейських країнах здорожчала майже учетверо – у перерахунку в українську національну валюту – 10 – 12 гривень за кіловат.

В Міненерго вважають, що однією з причин суттєвого зростання цін на енергоносії є політичний тиск, «Північний потік-2», «Турецький потік» та використання газу як зброї.

Вплив на Україну цієї ситуації: через істотне зростання цін на природний газ наша країна втратила виробників електроенергії з «блакитного палива», газові теплоелектроцентралі скоротили виробництво.

«Це втрата в енергосистемі – три тисячі мегават установленої потужності», – стверджують у відомстві.

Також у Міністерстві розповіли, що на складах ТЕЦ та ТЕС значно менше накопичено вугілля, ніж передбачено планом – 846 тисяч тонн. Надолужити планують за рахунок імпорту вугілля.

Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін звинуватив ЄС в рекордних цінах на газ. Він заявив, що ціна на газ в Європі б’є рекорди через «різкі необдумані дії» та помилки влади Європейського союзу. Виступ Путіна опублікувала прес-служба Кремля. Він додав, що після коронакризи світова економіка відновлюється, тому попит на енергоносії збільшується і ціни ростуть.

Також ми писали, що Fitch дало свій прогноз за ціною на газ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу