Стала відома ціна ОГХК

Поділитися:

3 мільярди 700 мільйонів гривень. Кабмін затвердив стартову ціну та умови конкурсу з продажу «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії», повідомляють журналісти телеканалу «Перший Діловий».

Фонд держмайна на форумі «Україна.30» анонсував проведення цього конкурсу в серпні. Необхідні документи були внесені 27 квітня. Серед фінансових умов приватизаційного конкурсу уряд визначив, що треба інвестувати не менше 400 млн грн в модернізацію підприємства і виплатити дивіденди державі за 2020/2021 роки, якщо вони не будуть сплачені до моменту продажу.

Серед інших умов: не звільняти працівників протягом 6 місяців і забезпечити соціальні гарантії перед працівниками, надавати воду комунальним підприємствам-споживачам. Раніше аукціон з приватизації ОГХК був запланований на кінець першого – початок другого кварталу цього року. У Фонді держмайна зазначили, що договори про нерозголошення підписані з більш ніж 10 потенційними покупцями, в тому числі з Індії, Туреччини США, Японії, Австралії та Сінгапуру.

Нагадаємо, в Україні знову відновлюється так звана «Велика приватизація». Закон про це підписав президент України Володимир Зеленський.

Також ми писали, що об’єкти, які будуть підпадати під «Велику приватизацію», повинні мати балансову вартість вище 250 млн грн. Фонд держмайна готує до продажу 23 об’єкти.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ