Стала відома сума компенсацій українцям за «теплими кредитами»

Поділитися:

У Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження повідомляють, що з початку року держава відшкодувала за програмою «теплих кредитів» 131,3 мільйона гривень.

За даними відомства, зокрема, у серпні учасниками програми було отримано 10,34 мільйона гривень, з яких 8,53 мільйона гривень отримали домогосподарства, якими було впроваджено заходи з енергоефективності в будівлях; 1,81 мільйона гривень отримали громадяни, які встановили твердопаливні котли.

У Держенергоефективності нагадують, що від початку дії програми «теплих кредитів» з жовтня 2014 року з держбюджету було компенсовано 3,46 мільярда гривень. Щоб отримати відшкодування учасники програми  мають подати в банки документи, які  підтверджують впровадження заходів з енергоефективності.

Нагадаємо, в Україні з’явилась «Платформа з енергоефективності», яку запустило Міністерство розвитку громад і територій. Платформа корисна тим, що там можна підрахувати витрати на тепло, електроенергію і в підсумку – встановити у скільки обійдеться енергомодернізація. Також там можна знайти виконавця для заходів з енергоефективності, інформацію про існуючі програми з підтримки енергоефективності.

Раніше ми повідомляли, що Україна отримає 300 млн євро від вЄвропейського інвестиційного банку. Парламент ратифікував угоду між Україною та ЄІБ, підписану у жовтні минулого року року у Брюсселі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу