США закликають українську владу убезпечити ринок землі від корупції

Поділитися:

Українську владу закликали убезпечити ринок землі від корупції, ухваливши додаткові підзаконні акти. Про це, виступаючи на форумі “Україна 30. Земля”, повідомила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

Вона наголосила на важливості ухваленого минулого року закону щодо зняття заборони на продаж с/г земель, назвавши це важливим кроком у переході на ринкові принципи.

Також Квін привітала ухвалення парламентом за останні кілька тижні двох законів, які необхідні для імплементації земельної реформи. Проте, для успіху реформи потрібно зробити більше, стверджує тимчасова повірена у справах США в Україні. За її словами, має бути ухвалений законопроект, який передбачає часткові гарантії позик для малих фермерів. Він дасть можливість кожному українцеві долучитися до фермерського бізнесу.

Також вона закликала уряд та медіа розпочати кампанію з інформування громадськості задля забезпечення зрозумілої та точної інформації з цього приводу.

Тимчасова повірена запевнила, що Сполучені Штати, ЄС та партнери зі Світового банку налаштовані на підтримку українського уряду в питанні імплементації земельної реформи, яка враховуватиме інтереси усіх українців.

Раніше повідомлялося, що більше тисячі приватних підприємств користуються державними землями.

Також ми писали, що президент Володимир Зеленський на форумі розповів про ціну на українську землю. Станом на зараз українська земля є найдешевшою у Європі. Але згодом, як сказав президент, ситуація поступово зміниться. І все це завдяки відкриттю ринку землі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу