США розконсервують 50 млн барелів нафти з резерву, щоб знизити світові ціни

Поділитися:

Сполучені Штати розконсервують із стратегічного резерву 50-т мільйонів барелів нафти для того, щоб знизити світові ціни на ресурс. Про це оголосив американський лідер Джо Байден, інформує Білий дім.

Зазначається, що доступ до запасів нафти надасть Міністерство енергетики США.

«Міністерство енергетики надасть доступ до 50 мільйонів барелів нафти зі стратегічного нафтового резерву, щоб знизити ціни для американців і усунути невідповідність між виходом із пандемії і пропозицією», — наголошується у повідомленні.

Варто додати, що напередодні вартість нафти у світі почала знижуватися на тлі очікування можливого продажу США, Китаєм та Японією сировини зі стратегічних запасів, щоб зменшити ціни на енергоносії і стримати інфляцію.

Раніше ми повідомляли, що США просять країни-споживачі нафти поповнити ринок вільними запасами. Йдеться зокрема про Японію, Південну Корею, Індію та Китай. Запит від США надійшов в рамках скоординованих зусиль щодо зниження світових цін на енергоносії.

Також ми писали, що японська влада задля стабілізації цін на нафту почала обговорювати конкретні заходи стосовно випуску на ринок запасів ресурсу зі стратегічного резерву.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу