США продадуть Польщі 250 танків

Поділитися:

Стало відомо, що Польща закупить у Сполучених Штатів танки нової версії M1A2 SEPv3 – Abrams у кількості 250 одиниць. Держдепартамент США офіційно надав згоду на контракт із Польщею.

Про таку значну для національної оборони новину повідомив голова відповідного Міністерства Польщі Маріуш Блащак, додавши, що укладена угода з Америкою є вкрай важливою для польської безпеки.

«Це дуже важливе зміцнення нашої обороноздатності та один із найважливіших збройових контрактів в історії Польщі», – наголосив міністр національної оборони Польщі.

Слід зазначити, що танки Abrams стоять на озброєнні американської армії та морської піхоти, а також входять до складу збройної техніки Єгипту, Марокко, Австралії та кількох близькосхідних держав. Танки Abrams, що випускаються серійно з 1980 року, визнані нині як найважчі танки з бойовою масою, що перевищує 62 тонни.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати Америки мають намір побудувати на території Польщі щонайменше шість нових реакторів американської компанії NuPower Power.

Нагадаємо, адміністрацією Сполучених Штатів підготовлено додатковий пакет військової допомоги для України. Йдеться зокрема про надання ракетного комплексу Stinger.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу