США не хочуть, щоб Китай купував «Мотор Січ»

Поділитися:

Вашингтон турбують інвестиції Пекіна в українську промисловість, заявив глава Держдепартаменту США Майк  Помпео президенту Зеленському. Китай намагається придбати підприємство з виробництва авіадвигунів “Мотор Січ”.

Зокрема, Помпео згадав спроби Пекіна придбати українське підприємство “Мотор Січ”, а також назвав інвестиції КНР “ворожими”.

Вашингтон не вперше виступає проти купівлі китайцями одного з найбільших виробників авіадвигунів в світі. Так, ще в серпні 2019 Джон Болтон, який займав тоді посаду радника президента США з національної безпеки, прагнув не допустити продаж “Мотор Січы” китайській компанії. Болтон вважав, що успішна операція дозволить Китаю отримати доступ до важливих технологій у сфері оборони.

Українське підприємство “Мотор Січ” займається випуском авіаційних двигунів і промислових газотурбінних установок. Його продукцію використовують більш ніж в ста країнах світу.

Як повідомлялось раніше, Служба Національної Безпеки України взяла під арешт акції одного з найбільших виробників авіаційних двигунів в Європі – компанії “Мотор Січ“. Нещодавно в стінах столичного Шевченківського суду підприємство намагалося відстояти своє право і зняти арешт, а українські експерти одноголосно коментують, що така історія не дуже позитивно показує саму Україну на міжнародному ринку.

Також,  6 серпня, Генеральна прокуратура України заарештувала акції і активи компанії «Мотор-Січ», звинувативши підприємство в здійсненні державної зради. Про це повідомляє президент групи DСН Олександр Ярославський в своєму зверненні до президента України Володимира Зеленського.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу