США і Німеччина зійшлися у боротьбі за «Північний потік-2»

Поділитися:

Німецький уряд побоюється нових санкцій від США з приводу російського газопроводу «Північний потік – 2». Німеччина вважає, що вони торкнуться не тільки німецькі приватні компанії, але і державні підприємства, пов’язані з будівництвом і обслуговуванням проекту. Така ситуація загрожує зробити з політичних союзників по НАТО конфліктуючі на державному рівні країни.

Frankfurter Allgemeine Zeitung оприлюднив внутрішній документ міністерства економіки ФРН, де вказано, що законопроект Вашингтона «може пов’язати технічні дії державних відомств із завершенням будівництва або введенням в експлуатацію газопроводу».

Якщо санкції будуть спрямовані і проти відомств дружніх урядів або проти самих урядів, то це стане нововведенням“, – зазначено в документі.

Нагадаємо, що Російська Федерація в особі Газпрому має намір закінчити свій стратегічно-економічний проект «Північний Потік-2» вже до кінця поточного 2020 року. Про це повідомляє інвестиційна компанія Sova Capital в рамках свого прес-релізу.

В інформації компанії значиться, що недавно підприємство провело телефонну конференцію з «Газпромом», де останній в черговий раз підтвердив свої плани з приводу реалізації та експлуатації газопроводу.

Раніше повідомлялося, що представники Євросоюзу пропонують продовжити санкції проти Росії через окупацію Криму. Уже в середу, 10 червня, відбудуться збори, на якому посли ЄС ухвалять позитивне рішення з приводу продовження санкцій ще на рік.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу