США хочуть купити літак «АН-2»

Поділитися:

У корпусі морської піхоти Сполучених Штатів Америки думають над покупкою в України літака “Антонов” Ан-2, пристосованого для перевезення вантажів.

Про це в четвер, 3 грудня, повідомили джерела в збройних силах США.

Пікантність ситуації в тому, відзначають джерела, що літак АН-2 вперше був зібраний ще за часів Радянського Союзу – на нинішньому заводі “Антонов”. За класифікацією НАТО (Північноатлантичного альянсу) це дітище радянського авіапрому проходить під назвою Colt.

У листопаді міністерство оборони США підтвердило, що хоче придбати Ан-2 для морських піхотинців, чия ескадрилья базується на авіабазі морської піхоти в штаті Аризона.

В уряді США відзначили, що саме системи стеження радянського літака добре поєднуються з сучасним обладнанням, яке використовують в американській морській піхоті.

Вперше Ан-2 піднявся в повітря в 1947 році й був тоді літаком для потреб сільського господарства.

Нагадаємо, Кабмін передає «Антонов» Мінстратегпрому.

Також раніше ми написали про те, що члени асоціації «Укравіапром» разом з представниками Об’єднання організацій роботодавців авіаційної промисловості та Профспілки авіабудівників закликали підпорядкувати державне підприємство «Антонов» та інші підприємства галузі авіабудування Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості, забравши їх в «Укроборонпрому».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу