Справу «Мотор Січі» розгляне АМКУ

Поділитися:

Акції запорізького підприємства “Мотор Січ” продовжують перебувати під арештом. Справою підприємства займеться Антимонопольний комітет України.

Про це сьогодні, 23 жовтня, на зустрічі з журналістами заявив віце-прем’єр України, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

На зустрічі з журналістами 23 жовтня віце-прем’єр повідомив наступне:

“Зараз розглядається антимонопольним комітетом процес концентрації … тому що фактично одна компанія сконцентрувала це в собі.
Це питання в площині АМКУ, перевіряють на відповідність закону ».

Олег Уруський також додав, що ситуація з підприємством “Мотор Січ” знаходиться під пильною увагою Кабінету Міністрів. Адже це підприємство має стратегічне значення. Як зазначив Олег Уруський наша країна не може допустити його втрати.

ЗМІ нагадують про те, що акції “Мотор Січі” були продані китайській компанії Skyrizon і з квітня 2018 року заарештовані Службою Безпеки України. “Мотор Січ” звинувачують у державній зраді.

Нагадаємо, не так давно китайська компанія Beijing Skyrizon Aviation заявила України про можливе інвестиційному арбітражі через дії органів України, які унеможливлюють здійснення нею контролю над АТ «Мотор Січ”.

Також раніше ми писали про те, що у вівторок, 8 вересня, в стінах Шевченківського районного суду Києва відбулося засідання у справі зняття всіх арештів з компанії «Мотор Січ».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу