Справа Полтавського ГЗК зависла в судах

Поділитися:

Справа Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Колегії суддів одна за одною беруть самовідвід, тож Північний апеляційний господарський суд ніяк не може ухвалити рішення у великому інвестиційному спорі, інформує «Перший Діловий».

Йдеться про позов пов’язаних з Ігорем Коломойським офшорних компаній проти бізнесу Костянтина Жеваго. Структури Коломойського хочуть отримати 10% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Продаж нібито відбувся у 2009-ому, проте у Феррекспо це заперечують. Позивачі ж вважають, що сторони на момент вчинення угоди не мали потрібних ліцензій на здійснення валютних операцій.

Попередні спроби отримати акції не мали успіху. Суди виносили рішення не на користь Коломойського. Однак у 2020-ому році його офшорні компанії вирішили оскаржити рішення. І якщо фірми все ж отримають перемогу, Ферекспо доведеться компенсувати 2 мільярди гривень Полтавському ГЗК. І хоча це виглядає як просто суперечка двох олігархів. Насправді ж, кажуть експерти, рішення на користь Коломойського – негативно відобразиться на міжнародній співпраці. Адже Ферекспо – компанія з британським капіталом, й іноземні інвестори можуть подавати позови проти України, аби захистити свої інтереси. Вказують аналітики й на очевидність тиску на суддів.

З червня 2021 року справа слухається у Північному апеляційному госпсуді. І нині у справі змінився вже сьомий склад колегії. На думку спостерігачів в адвокатському середовищі, очевидне зловживання правом на заяву відводів з боку однієї зі сторін процесу, а також – правом на самовідведення з боку суддів.

Як повідомлялося, фірма Коломойського приватизує землю під монументом Батьківщина-Мати.

Раніше ми писали, що Коломойський отримав із держбюджету 36 млн гривень на будівництво злітної смуги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу