Спиртзаводи пускають «з молотка»

Поділитися:

У Фонді державного майна вирішили реалізувати приватизацію частини підприємств, які належать до ДП і концерну “Укрспирт”. Про це повідомив глава ФДМ на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначив чиновник у своїй публікації, мова йде про приватизацію ДП Немирівський спиртовий завод. Також він повідомив, що таким чином українська влада починає руйнувати монополію на виробництво спирту, яка вже давно існує на ринку України.

“Державна монополія на виробництво спирту – більше не українська реальність!“, – заявив він.

Також глава Фонду уточнив, що буквально 12 серпня український уряд заснував подальшу програму щодо реформування спиртової галузі на 2020-2023 роки.

У перспективі, держава збирається приватизувати 12 об’єктів, що належать до ДП “Укрспирт”. Всі вони будуть по черзі розпродані в рамках відповідного аукціону. Перший тендер пройде 15 жовтня.

Нагадаємо, що “Велика приватизація” в найближчі роки повинна поповнити український держбюджет приблизно на 1 млрд доларів.

Тим часом, в Окружному адміністративному суді Києва спробують оскаржити продаж столичного готелю «Дніпро», який пішов з під молотка в рамках останнього аукціону з боку Фонду державного майна України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу