Спікер Сенату Чехії дав пораду Україні

Поділитися:

Спікер Сенату Чехії дав пораду Україні з питань членства країни в Європейському Союзі та НАТО. Про це Мілош Вистрчіл повідомив в інтерв’ю для ЗМІ.

За його словами, на цей час Чехія активно підтримує прагнення України вступити в ЄС та НАТО.

Він заявив, що з боку Чехії – це проявляється не тільки в публічних заявах, але і в тому, що країна збільшує військову співпрацю з Україною. Це повинно частково допомогти країні стати частиною НАТО.

Також чиновник сказав, що країни повинні поглибити свою співпрацю в питаннях обміну архівною інформацією та в сфері самоврядування.

«Я бачу тут безмежне поле для прогресу. І цей прогрес дуже важливий для досягнення Україною критеріїв ЄС», – сказав він.

При цьому спікер чеського Сенату відверто сказав, що поки що Україні не варто подавати заявку на членство в вище згадані політичні об’єднання, адже країна все ще не виконала всі для цього умови.

Він вважає, що правильніше було б це робити тоді, коли Україна зможе розібратися з проблемою корупції.

«Однак у мене є для вас і ще одна порада – більш несподівана. Не варто забувати, що ЄС – це союз бюрократів. Бюрократи керуються своїми правилами, проте ці правила далеко не завжди можуть бути хорошими для вас», – резюмував він.

Раніше президент Латвії висловив сумнів з приводу того, що російський проект «Північний потогк-2» на даному етапі ще можна зупинити. Про це Егілс Левітс сказав в своєму інтерв’ю для «Радіо Свобода».

У діалозі з журналістами він сказав, що вважає запуск «Північного потоку-2» невідворотним.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу