Собівартість виробництва зерна зросте

Поділитися:

Згідно з аналітичними прогнозами у 2022 році врожай в Україні очікується не настільки райдужним, як у 2021 році. Фахівці зазначають, що у зв’язку з погодними умовами він може бути проблемним і набагато нижчим.

Зокрема, експерти уточнюють, що восени 2021 року мало опадів. Відповідно, озимі не доотримали вологу, а це може значно вплинути на наступний урожай.

Більше того, фахівці вказують і на інші фактори, чому собівартість виробництва зерна зросте цього року. Окрім підвищення цін на газ та електроенергію, останнім часом розпочалася тенденція подорожчання добрив, що позначиться не лише на вартості виробництва, а й на показниках обсягу врожайності. Насамперед, ціна керамбіду, з усіх важливих і потрібних азотовмісних добрив, прогнозується до 47% вище.

«Оператори ринку вже прогнозують зростання собівартості виробництва зерна в Україні у 2022 році на 40% саме через подорожчання азотних добрив. А їхня ціна зросла в 3 рази», – зазначають експерти.

Нагадаємо, цього року Україна зібрала рекордний урожай зернових. Але незважаючи на такий успіх, українські експерти прогнозують, що незабаром хліб не лише стане дорожчим, а й погіршить свої показники якості.

Також ми раніше писали, що хліб подорожчає ще на 30%.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ