Гроші МВФ підуть на покриття дефіциту держбюджету

Поділитися:

Всі кредити, які Україна отримає найближчим часом, підуть на покриття дефіциту державного бюджету. Україна домовилася про це з Міжнародним валютним фондом, а також з іншими міжнародними організаціями.

Про це в четвер, 14 травня, в інтерв’ю ВВС News Україна розповів голова Національного банку Яків Смолій. При цьому він упевнений, що Україна зможе отримати перший транш за новою програмою з Фондом вже в кінці травня – початку червня.

Це будуть транш в сумі 3,5 мільярда доларів. Співпраця з фондом “відкриває двері для отримання додаткового фінансування від Світового банку, Європейської комісії та урядів Канади і Японії”, – підкреслив голова НБУ, додавши, що якщо це скласти докупи, то може бути близько 6-6,5 мільярдів доларів.

В той же час Смолій запевнив, що всі кошти, отримані від міжнародних кредиторів, підуть саме на покриття дефіциту бюджету.

Нагадаємо, напередодні Верховна рада прийняла закон про збанкрутілих і націоналізованих банках. Він дає “зелене світло” для підписання угоди з Міжнародним валютним фондом.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд відмовився від підписання трирічної програми з Україною. Замість цього сторони обговорюватимуть 18-місячну програму.

Про це в четвер, 7 травня, на брифінгу заявив представник МВФ Джеррі Райс.

За його словами, зараз Фонд зосередився на обговоренні з Україною 18-місячної резервної програми в рамках механізму Stand-by, яка надасть уряду більше можливостей для реагування на пандемію коронавируса.

При цьому Райс нагадав, що з початку року МВФ обговорював з Україною більш умовну трирічну розширену програму.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ