Скручування ПДВ в Україні шукатимуть за допомогою нової IT-системи

Поділитися:

З початку 2021 року податкові інспектори користуються новітньою IT-системою для виявлення порушень при сплаті податку на додану вартість (ПДВ). Про це повідомив під час зустрічі з представниками ЗМІ глава Державної податкової служби Олексій Любченко.

Як уточнив глава ДПС, тестування системи було здійснено в листопаді минулого року. Її суть зводиться до наступного – підприємство та операція повинні відповідати критеріям програми. За наявності такої відповідності IT-система пропускає податкову накладну. За словами Любченка, ця система пов’язана з правоохоронними органами.

Тобто в разі, якщо на компанію відкрито кримінальне провадження, або підозрілості операції – так званих «скруток» ПДВ, система не зареєструє податкову накладну. За словами глави ДПС, нова система стежить за відповідністю сплати податків законодавству і виявляє всі махінації з ними.

Нагадаємо, Державна податкова служба повідомила, що показник акцизного податку з вироблених в Україні товарів за 2020 рік становить майже 68,4 млрд гривень. Така сума надійшла до загального фонду Державного бюджету.

Також раніше ми написали про те, що в нашій країні анульовані борги по податках і зборах 3,65 мільйона платників податків. Цей акт здійснила Державна податкова служба України, інформує у понеділок, 18 січня, пресслужба відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу