Ситуація з пенсіями в Україні погіршується

Поділитися:

За оцінками профільних експертів, в Україні після індексації пенсії 1 липня 2020 року, пенсійні виплати збільшилися лише у 30 відсотків громадян. Найбільші доплати отримали ті, хто з самого початку отримував високу пенсію. Люди, які отримували пенсію рівну 10 мінімальним, зараз отримують вже на 740 гривень більше.

Також зросли пенсійні виплати у інвалідів війни та ЧАЕС, учасників бойових дій, шахтарів, почесних донорів.

Разом з тим аналітики сходяться на думці, що зараз ситуація для пенсіонерів починає погіршуватися, тому що з кожним роком зростає пенсійний стаж, і до 2028 року він складе 35 років.

Таким чином, ті, хто народився в 1968 році, ризикують вийти на пенсію пізніше запланованого. Це пов’язано з тим, що в 90-х роках багато людей працювали нелегально і за станом на сьогоднішній день не мають достатнього стажу. Тобто таким людям доведеться пропрацювати додатково близько 3-5 років, щоб отримати хоча б мінімалку.

Відзначимо, що за даними Пенсійного фонду України, сьогодні середня пенсія по країні становить 3 354 гривень.

Напередодні ми писали, що в Міністерстві соціальної політики працюють над механізмом, завдяки якому українці зможуть отримувати свої соціальні виплати без необхідності відвідувати Пенсійний фонд.

Також ми повідомляли, що в Україні розмір страхового стажу майже не впливає на обсяги пенсійних виплат, а лише дає українцям право бути пенсіонерами. На даний момент в країні існує певна формула нарахування пенсійних виплат

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу