Сім’я Назарбаєва втратила 200 млн доларів через протести в Казахстані

Поділитися:

На тлі тривалих протестів у Казахстані обрушився курс акцій, що спричинило значні втрати доходів мільярдерів країни. В результаті, 4 бізнесмени втратили близько 3 мільярдів доларів.

Так, за даними Forbes, контролюючі Народний банк Дінара Кулібаєва, дочка колишнього президента Нурсултана Назарбаєва, та її чоловік Тимур Кулібаєв втратили 200 мільйонів доларів.

Це сталося у зв’язку з тим, що курс акцій Kapsi та JSC Halyk Bank обвалився в той період, коли протестувальники підпалювали громадські будівлі та займалися вандалізмом, зносячи пам’ятники. Зокрема ціна акцій Kapsi впала на 30%, що у грошовому вимірі становить зі 118 до 87 доларів за акцію.

Обвал акцій призвів до втрат голови банку, чий капітал оцінювався в 5,7 мільярда доларів, а зараз на його рахунках – 4,2 мільярда доларів. Його колега, генеральний директор фінансової установи, також втратив значну суму – 1,4 мільярда доларів, що призвело до статку в 3,8 мільярда доларів.

Слід зазначити, що найрізкіший обвал акцій двох банків (Kapsi та Halyk) зафіксований відразу після оголошення фінансовими інститутами про відстрочення пенсійних виплат до періоду, коли уряд заявить про закінчення надзвичайного стану (до 19 січня).

Тим часом влада Казахстану заявила про початок відновлення роботи банківської системи. Однак це відбуватиметься поетапно, оскільки робота інтернету в Алмати та інших регіонах досі залишається нестабільною.

Раніше ми також повідомляли про те, що під час масових протестів у Казахстані по всій країні було затримано 7939 осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу