Силовики завершили розслідування справи банку «Аркада»

Поділитися:

Справа банку «Аркада» щодо розкрадання 72 мільйонів гривень зрушила з місця. Правоохоронці завершили досудове розслідування та передали до суду обвинувальний акт щодо екс-голови банку та вісьмох співучасників. Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, передає «Перший Діловий».

За даними слідства, підозрювані розробили та реалізували схему привласнення коштів з фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика», управителем яких є «Аркада». Банк видав кредити підконтрольним екс-голові фірмам, в результаті чого з фондів було виведено 50 мільйонів гривень.

За аналогічною схемою, під виглядом кредитування під заставу неіснуючого майна із активів банку виведено ще 22 мільйони гривень.

У прокуратурі не вказали імен підозрюваних, однак за даними журналістів, з грудня 2019 року до вересня 2020 року посаду голови правління банку «Аркада» обіймала Тетяна Ковальчук, яка звільнилася за власним бажанням після визнання банку неплатоспроможним. Це сталося у серпні минулого року.

Проблеми з капіталом відбулися через втрату будівлі головного офісу та земельної ділянки у центрі Києва. У 2019 році банк надав цю нерухомість як заставу за кредитом. І, власне, цим кроком фактично позбавився свого майна на понад 600 мільйонів гривень, маючи проблеми з ліквідністю.

Нагадаємо, у Фонді гарантування вкладів повідомили, що запланували повторний продаж земельних ділянок АКБ «Аркада» у селищі Михайлівка-Рубежівка на Київщині, інформує пресцентр Фонду.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ