Силовики заблокували канал поставки українського бурштину в Китай

Поділитися:

Бурштинова афера. Правоохоронці заблокували контрабандний канал збуту каменю – у Китай та країни Близького Сходу, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Організували схему громадяни України та іноземці. Вони купували бурштин у нелегальних видобувачів у Рівненській області. А потім збували. Щоб знайти покупців, ділки використовували закриті профілі в соцмережах і проводили онлайн-аукціони.

Потім за підробленими документами перевозили бурштин за кордон – у країни Близького Сходу і Китай. Слідчі провели обшуки та вилучили понад 1 тонну бурштину та понад 200 кілограмів ювелірних виробів.

Зараз триває слідство, та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, що в аеропорту Бориспіль митники вилучили партію унікального бурштину. Вилучили 13 каменів різного кольору, розміру і форм і 26 виробів із сонячного каменю. Загалом пасажир намагався незаконно вивезти понад 3 кілограмів бурштину.

Раніше повідомлялося, що Міністерство екології має намір ввести в країні новий екологічний податок, який направлять на фінансування кліматичної нейтральності України. У відомстві планують створення спеціального кліматичного фонду для фінансування другого національно певного внеску України в Паризький кліматичний договір.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу