Швецію наздогнав масштабну економічну кризу

Поділитися:

Швеція, яка відмовилася від введення жорстких обмежень в рамках боротьби з коронавірусів, зіштовхнулася з масштабною економічною кризою. У країні швидкими темпами зростає безробіття.

Як пише у вівторок, 26 травня, видання Bloomberg, посилаючись на дані статистичного управління Швеції, в квітні безробіття в країні зросло до 7,9%, а це стало набагато вищим показником за прогнози.

Без урахування сезонних чинників показник склав 8,2%. Однак, на думку аналітика агентства Йоханни Йенссон, якщо попит на товари і послуги не відновити, рівень безробіття може підскочити до 17%.

На даний час влада обговорює законопроект який допоможе спростити роботодавцям дешевше звільняти співробітників.

В свою чергу таку пропозиція вже розкритикували профспілки і опозиція, які вже пригрозили оголосити вотум недовіри прем’єр-міністру країни Стефану Левену, якщо поправки будуть прийняті.

Нагадаємо, Швеції загрожує найгірша економічний спад з часів Другої світової війни. За словами міністра фінансів країни Магдалени Андерссон, економіка Швеції в 2020 році скоротиться на 7%.

Раніше повідомлялося, що в Міжнародному Валютному Фонді окреслили попередні прогнози щодо термінів відновлення ринку економіки після світової кризи, що почалася через пандемію коронавируса. За попередніми прогнозами Фонду, на це піде не менше трьох років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу