СхідГЗК витратив 60 млн грн на закупівлю техніки у скандальної фірми

Поділитися:

60 мільйонів гривень витратив Східний гірничо-збагачувальний комбінат на закупівлю вантажної техніки. Причому постачальником виявилася скандальна фірма «Юрмаш». Про це дізналися журналісти-розслідувачі, інформує телеканал «Перший Діловий».

Вона поставить сім нових машин китайського виробництва до 22 грудня. Єдиним її конкурентом на аукціоні була фірма «Атлас Інтернешнл Компані», але вона не зробила жодних ставок. Попередній постачальник – американська компанія просила комбінат продовжити їй строк поставки. Однак той відмовився, надавши перевагу «Юрмашу». Компанія «Юрмаш» неодноразово фігурувала у корупційних скандалах.

У 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував її на 63 мільйони гривень – за змову з іншою фірмою «Голекс» та порушення на тендерах щодо закупівель техніки для «Вільногірського гірничого комбінату» – загальною вартістю 350 мільйонів. Також «Юромаш» була постійним постачальником техніки для Іршанського гірничого комбінату, що перебував під управлінням топ-менеджера СхідГЗК – Руслана Журила.

Як відомо, він є фігурантом справи щодо завдання «Об’єднаній гірничо-хімічній компанії» 300 мільйонів гривень збитків при реалізації титанової продукції та у справі щодо розкрадань на «Енергоатомі».

Раніше повідомлялося, що у справі про збитки «СхідГЗК» призначили додаткову експертизу.

Також ми писали, що СхідГЗК очолив топ-менеджер ДТЕК.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ