Шахтарям почали виплачувати зарплату

Поділитися:

Державне підприємство Центренерго виплатило борг по заробітній платі шахтарям, які нещодавно страйкували під будівлею Офісу Президента України. Йдеться про робітників підприємства “Надія”, як позначається в публікації Фонду державного майна на сторінці відомства в Facebook.

Відзначимо, що перша хвиля протестів розпочалася на початку поточного тижня. Люди вимагали у поточної влади виплат по зарплаті, які накопичилися у вигляді величезного боргу за плечима підприємства Центренерго.

Йдеться про суму в 8,75 млн гривень.

Поточний борг державної компанії Центренерго перед шахтою Надія за підписаними актам вчора виплачений в повному обсязі“, – йдеться в повідомленні Фонду.

У публікації зазначається, що великий борг перед шахтарями був пов’язаний не з поточними проблемами компанії, а з боргами самої шахти, керівництво якої нібито неправомірно розпоряджалося грошима.

При цьому вказується, що ця проблема була лише одним епізодом зі зведення сукупної негативної ситуації, яка склалася з вугільною промисловістю України. І що в подальшому влади варто чекати нових протестів.

Як повідомлялося раніше, державна компанія «Центренерго» коштує «мінус» 1,4 млрд грн, якщо порівнювати її заборгованість з вартістю активів.

Нагадаємо, що українська компанія з виробництва електричної та теплової енергії «Центренерго» продовжує збільшити суму своїх заборгованостей перед працівниками, а чиста сума збитків компанії доходить до рекордних розмірів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу