Сертифікацію “Укренерго” можуть завершити у вересні

Поділитися:

Сертифікація “Укренерго” по моделі “Ай Сі О” може завершитися вже у вересні. Відповідні надії висловили в компанії. Зараз розраховують на позитивне рішення регулятора за попередньою сертифікацією. Засідання відбудеться вже 2 червня. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що енергетичне співтовариство повинно узгодити цей пакет і направити в Нацкомісії, яка приймає остаточне рішення.

Слід зазначити, що сертифікація дає ряд переваг. Зокрема, полегшує інтеграцію ринків і взаємини з європейськими операторами. Крім цього, обов’язкове для синхронізації з європейською мережею “ЕНТСО І”.

При цьому запит на сертифікацію за системою “Ай Сі О” “Укренерго” подало до регулятора 17 травня.

Нагадаємо, що в Нацкомісію з держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг направлено запит від НЕК «Укренерго» на сертифікацію по моделі ISO (Independent System Operator).

Раніше повідомлялося, що на сайті ПрАТ «НЕК« Укренерго »оприлюднено проект структури тарифу на передачу електроенергії для компанії на 2021 рік, який передбачає його підвищення з 1 серпня на 61,62 грн / МВт-год (на 21%) – до 355, 55 грн / МВт-год.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу