Сергія Таруту звинуватили в спробах привласнити акції ІСД

Поділитися:

Сергій Тарута намагається привласнити частку активів корпорації ІСД. Про це син співвласника компанії Едуард Мкртчан розповів в інтерв’ю журналістам “Першого Ділового” телеканалу. І повідомив, що на ключовий актив ІСД – угорський завод ISD Dunaferr почалися рейдерські атаки.

Спочатку дочка Тарути – Тетяна, користуючись тим, що є членом ради директорів Dunaferr, спробувала змінити все керівництво. Потім завод нібито намагалися захопити люди Тарути з фальшивими довіреностями та тітушки.

Крім того, в квітні близько півсотні людей прийшли на територію угорського заводу з чоловіком, у якого нібито є довіреність від імені Steelhold Limited – кіпрської компанії, через яку заводом володіє Мкртчан. Намагалися захопити завод, але втрутилася поліція.

І хоча в інтерв’ю Тарута стверджує, що не знає цих осіб, зате один з них точно знайомий з його дочкою, адже вже разом з нею намагався проникнути на територію підприємства. Для цього використовував фальшиві документи – зокрема довіреність від Зовнішекономбанку на управління ІСД Дюнаффер на ім’я невідомого Франца Володимира Габсбурга-Лотрінгена. Сам ВЕБ заперечує наявність такої довіреності.

Нагадаємо, що металлотрейдер ТОВ “Оптимал Трейд” подав заявку на придбання цілісного майнового комплексу ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” (ДМК), який раніше входив до складу корпорації «Індустріальний союз Донбасу” ( “ІСД”).

Раніше повідомлялося, що співзасновник і акціонер Індустріального Союзу Донбасу Сергій Тарута вважає, що ІСД навмисно банкрутують росіяни. Так, за люксембурзькою компанією Indumet SA, яка ініціювала процедуру банкрутства корпорації Індустріальний Союз Донбасу (ІСД), стоїть державна корпорація розвитку Росії ВЕБ (раніше Зовнішекономбанк).

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ